Match Worn Home Shirt Mohamed Dahmane

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Jorn Vermeulen

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Issued Home Shirt Karel Geraerts

 

Issued for a Europa League group stage game

 

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Ivan Perišić

 

Worn in the Europa League Qualifying match against Dinamo Minsk

 

 

 

Match Worn Away Shirt Ronald Alejandro Vargas

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Nabil Dirar

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jonathan Blondel

 

                  Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jeroen Simaeys

 

            Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Bench Worn Away Shirt Wilfried Dalmat

 

                    With special print 'Our goal a better World' used in the away game at KAA Gent (0-2)

 

 

 

Match Worn Away Shirt Peter Van der Heyden

 

                    With special print 'Our goal a better World' worn in the away game at KAA Gent (0-2)

 

 

 

Match Issued Third Shirt Ronald Alejandro Vargas

 

Issued for the away game at KRC Genk (1-0)

 

 

 

 

Issued Top Scorer shirt Ivan Perišić

 

 

 

 

Issued Top Scorer shirt Ivan Perišić

 

 


 

 

Michael Klukowski trok naar Turkije en werd vervangen door Costa Ricaans international Junior Diaz van Wisla Krakau. Voor de rechtsback werd Marcos Camozzato van de kampioenenploeg van Standard overgenomen. Zijn maatje van de rechterflank Dalmat maakt eveneens de overstap.

 

Centrale verdediger Antolin Alcaraz verhuisde na een ijzersterk WK met Paraguay naar de Premier League. Wigan werd zijn nieuwe club. Daniel Chavez en Scepovic werden met een onvoldoende doorgestuurd en ook Wesley Sonck vertrok richting Lierse.

Club begon met grote ambities maar liep al meteen tegen een nederlaag op Kortrijk op de allereerste speeldag. Op de derde speeldag volgde een nieuwe tik. De burenstrijd tegen Cercle ging verloren met 3-1 en Perisic en Kouemaha pakten elk een rood karton. Het oud zeer uit het recente verleden stak dus al gauw weer de kop op.

 

Ook op speeldag vier ging Club opnieuw de boot in, deze keer was Mechelen te sterk, hoewel deze zege door de arbitrale beslissingen sterk gecontesteerd was. Desalniettemin was het seizoen amper begonnen en moesten de jongens van Koster al achtervolgen.

 

Club slaagde er niet in om regelmaat in zijn prestaties te leggen en verloor te pas en te onpas punten. Ronald Vargas was in deze perode het enige lichtpuntje. Eindelijk was hij vrij van blessures en kon hij zijn echte waarde voor Club tonen. Hij scoorde met de ogen dicht en strooide kwistig met assists.

Voor het overige was het wederom een bewogen en gespannen jaar. Er was Nabil Dirar, naar de B-kern gestuurd omdat hij zijn kat stuurde naar de fandag. Nadien nog een keer nadat hij de coach niet goed begrepen had en nogal onzacht reageerde. In de terugronde zou hij nog eens in die B-kern verzeilen nadat hij op het veld in een openlijke ruzie met Odjidja ontstak. Daarbovenop daagde hij het publiek uit en ging ostentatief naar de kleedkamers waardoor Club met tienen verder speelde.

 

Dan was er nog het geval Stijn Stijnen. Al jaren boegbeeld van Club en nu een tijdje gekwetst waarna de jonge Colin Coosemans zijn kans greep. Plots lekte uit dat Stijnen op het blauwzwartforum zijn collega’s door de mangel haalde en werd hij prompt ontslagen.

 

Zo was het een seizoen vol van extrasportieve problemen en met spelers zoals Kouemaha die nooit echt hun vormpeil haalden.  Ook naast het veld was het een turbulent seizoen.  Voorziiter Jonckheere werd in januari aan de kant geschoven voor Bart Verhaeghe van Uplace.  Luc Devroe werd onmiddellijk daarna vervangen door Vincent Mannaert die overkwam van Zulte Waregem.

Club werd zowat gans de eerste ronde gedragen door Ronald Vargas tot die tegen Genk door z’n knie ging, resultaat zes maanden inactiviteit. Gelukkig was er toen Ivan Perisic om zijn rol over te nemen. In de heenronde speelde de Kroaat nog vrij ongelukkig maar na de winter was er geen houden meer aan. Met 22 goals, waarvan 19 in terugronde en playoffs, kroonde hij zich tot Belgisch topschutter. Een waardige opvolger voor zijn landgenoten Stanic en Spehar die hem voorgingen.

 

Club eindigde na de playoffs uiteindelijk als vierde, goed voor een uefacupticket.

 

In een groepsfase met Paok, Villarreal en Dinamo Zagreb eindigde Club als laatste na de nodige dosis pech en onkunde.

 

In de beker van Belgie werd Club uitgeschakeld door Beerschot na alweer een onnodige rode kaart, dit keer van Lestienne