Match Worn Home Shirt Johny Thio

 

 

 

 

Dit seizoen werd voor het eerst met shirtsponsoring gespeeld. Elektro-gigant Carad had de eer om als eerste op de borst van de Clubspelers te prijken.

 

Na het mislopen van de titel van vorig seizoen was de verslagenheid groot, maar de vastberadenheid om beter te doen was nog groter en dus trok Club de geldbeurs open om uit te pakken in het seizoen 72-73.

 

Van het grote Monchengladbach kwam de Deense virtuoos Ulrik Lefevre, volgens velen nog altijd de meest getalenteerde speler ooit van Club. Verder werden nog namen als Leekens, Geels en Devrindt aangetrokken.

 

Club mistte zijn start wederom niet en trok de leidersplaats al vroeg in het seizoen naar zich toe. Canjels had de defensieve organisatie verstevigd en dat wierp duidelijk zijn vruchten af.

 

Toch maakte de titelstress zich gaandeweg weer meester van blauw-zwart toen in de terugronde plots een reeks van vijf matchen zonder zege werd opgetekend. De trouwe supportersschare hield de adem in, het zou toch niet weer mislopen?

 

Tussendoor werd Club ook nog getroffen door een menselijk drama. Nico Rijnders zakte in de wedstrijd tegen Luik in elkaar met een hartstilstand. Clubdokter D’Hooghe slaagde erin Rijnders op miraculeuze wijze te reanimeren. Toch betekende dit het einde van de carriere voor de Nederlander.

 

De voorsprong werd deze keer niet meer prijsgegeven en uitgerekend op Anderlecht pakte Club zijn tweede landstitel na 53 jaar wachten. Een waar volksfeest barstte los. Nico Rijnders had keihard gewerkt aan zijn revalidatie en kon zo toch present tekenen op de kampioenenviering, die dagenlang zou duren.

 

Ondanks dit succes was de relatie tussen Club en Canjels eerder koeltjes vanwege de weinig avontuurlijke manier van spelen van de Nederlander. In een interview spuide de coach daarop openlijk zijn gal over het Brugse bestuur en mocht hij onmiddellijk beschikken.

 

Europees en in de beker werd het geen succesvol seizoen. Tegen Porto en Beringen sneuvelde club in beide bekercompetities reeds in de tweede ronde. De landstitel maakte echter veel goed, heel veel zelfs.