Match Worn Home Shirt Raoul Lambert

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jos Volders

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Walter Meeuws

 

Worn in the 1/4 finals Cup Game against SK Beveren

 

 

 

Match Worn Training Jacket

 

 

 

 

 

De Nederlander Han Grijzenhout werd aangesteld als nieuwe coach. Enkele gevestigde namen verlieten het nest. Julien Cools trok na zes jaar naar Beerschot. De Cubber ging zijn geluk bij RWDM beproeven en ook Jantje Simoen trok de deur op Olympia achter zich dicht.

 

In Hongarije werd libero Balint aangetrokken bij Ferencvaros. Jacky Debougnoux kwam van Luik.

 

Grijzenhout was in veel opzichten de tegenpool van Happel. Happel stond voor bluf en aanvalsdrift terwijl Grijzenhout meer de tacticus was die het van organisatie moest hebben.

 

De fans konden het voetbal van Grijzenhout minder smaken dan dat van Happel, maar er zijn uiteraard meerdere wegen naar succes. Door de organisatie van Grijzenhout kon Club punten pakken in belangrijke uitmatchen.

 

Standard leek nochtans lange tijd op weg naar de titel, maar de regelmaat van Club haalde het op het einde. Op de voorlaatste speeldag won Club met 0-1 in een uitgeregend Beringen en de titel was een feit.


Dit was ook het seizoen van de overdracht van de macht tussen Lambert en Ceulemans. Lambert was al lange tijd geplaagd door blessures aan de knieën waardoor hij dit seizoen nog maar elf matchen kon afwerken en slechts éen keer scoorde.

 

Op de laatste speeldag speelde ‘Lotte’ nog één helft tegen Antwerp, aan de rust werd hij vervangen en kreeg hij een applauswissel voor een sfeervol Olympia. Het werd een afscheid aan één van de grootste ambassadeurs ooit van Club. Tegelijk stond er al zo’n nieuw Clubmonument klaar. Jan Ceulemans, 23 jaar en het lichaam van een beer, was klaar om de fakkel over te nemen. Zijn eerste seizoen was nog een aanpassingsjaar maar dit jaar legde hij er maar liefst 29 in het mandje in 34 wedstrijden. De grote rol die Caje speelde in de behaalde titel was ook de journalisten niet ontgaan, hij won dan ook oververdiend zijn eerste gouden schoen.

 

In de beker werd in de achtste finales wraak genomen op Beerschot voor de verloren finale van het vorige seizoen, in de kwartfinale was Beveren echter net een maatje te groot.