Match Worn Home Shirt Raoul Lambert

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Rene Vandereycken

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Raoul Lambert

 

 

 

 

Match Worn Cup Final Shirt Ulrik Lefevre

 

 

 

 

 

Na dit boerenjaar vertrok van de kampioenenkern enkel Roger Van Gool naar FC Köln. De kern werd verder versterkt met Paul Courant van FC Luik, Bernard Verheecke van Cercle Brugge en doelman Leen Barth die van Union kwam. In Engeland werd bij Derby County in de figuur van Roger Davies een nieuwe spits gevonden.

 

Op speeldag één werd SV Waregem met 2-0 verslagen. Club nam dus meteen weer de koppositie in en zou deze nooit meer afgeven tijdens deze campagne.

 

De honger van Club leek nog niet gestild en door de Europese campagne had men de nodige ervaring opgedaan op topniveau. Hierdoor konden de blauwzwarten een match al eens sneller dood maken waardoor er niet meer zo met de krachten gewoekerd diende te worden als in het verleden.

 

Het was wachten tot speeldag tien voor de eerste nederlaag (op het veld van Beringen) werd opgetekend. Uitgerekend tegen datzelfde Beringen kon Club op Olympia op de derdelaatste speeldag de titel vieren. Beringen werd met droge 3-0 cijfers (hattrick Vandereycken) van de mat geveegd.

Het was een zege voor Club dat de kern in de breedte versterkt was geweest in de zomer, want tijdens deze campagne had Club af te rekenen met een resem van gekwetsten. Door de goeie groepsgeest en het tactische brein van Happel konden de nieuwelingen zich geruisloos integreren, waardoor de kwaliteit van het spel hier niet onder te leden had. Nieuwkomer Davies werd meteen clubtopschutter met 14 goals.

 

Op de laatste speeldag werd de titel nog wat kracht bijgezet door in eigen huis Lierse te vernederen met 6-2. Lierse was nochtans op voorsprong gekomen door ene Jan Ceulemans.

 

Het feest was nog niet ten einde want ook in de beker mikte Club op de oppergaai en met succes. Na een overtuigende campagne wachtte in de finale aartsivaal Anderlecht. Deze finale was de eerste die rechtstreeks op TV kwam, maar toch zat het Heizelstadion afgeladen vol voor deze kraker. Zij die een ticket kochten zullen het zich niet beklaagd hebben.

Nochtans leek het voor de Clubfans een lange middag te worden toen Anderlecht al gauw op 2-0 voorsprong kwam via Arie Haan en Swat Vanderelst. Raoul Lambert blies de match nieuw leven in met een van zijn typische raketten. Anderlecht sloeg echter onmiddellijk terug via Coeck, 3-1. Club was echter mentaal sterk en Ulrik Le Fevre zorgde kort daarna weer voor de aansluiting. In de tweede helft bewerkstelligde Roger Davies met twee goals het mirakel. Davies zal sindsdien in de gedachten van de Clubfans voor altijd onlosmakend verbonden blijven aan deze finale. Happel ging op de schouders en Le Fevre nam met een zoveelste prijs afscheid van Club Brugge.  Julien Cools won met de gouden schoen ook nog een persoonlijke prijs als beloning voor zijn voortreffelijke jaargang. 

 

In Europacup I sneuvelden wederom enkele grootheden. Steaua Boekarest, toen nog een grote naam werd in Brugge verslagen met 2-1, waarna Club stand hield in Boekarest (1-1). Daarna mocht Club de wei in tegen het mytische Real Madrid, verkozen tot beste clubelftal van de 20e eeuw. Club mocht echter niet aantreden in het legendarische Bernabeu stadion. Real moest omwille van een tuchtmaatregel van de Uefa immers uitwijken naar Malaga. Het grote Real werd in bedwang gehouden met een droge 0-0. Club legde de koninklijke meesterlijk aan banden en kreeg zelf nog de beste kansen. In de terugmatch op Olympia ging Madrid definitief voor de bijl. Club moest op het middenveld oorspronkelijk zijn meerder erkennen in de Madrilenen maar sprong het beste om met de weinige kansen. Le Fevre scoorde van op afstand de 1-0. Op slag van rust kreeg club door een owngoal van verdediger Rubinan nog een onverwacht geschenk. De 2-0 bleef op het bord en Club liet andermaal zien dat het op dat ogenblik bij de beste elftallen van Europa hoorde.

 

In de kwartfinale wachtte het grote Borussia Monchengladbach. Club diende het in Duitsland zien te rooien zonder de gekwetste Raoul Lambert, maar kwam via Cools en Courant onverwacht maar verdiend op een 0-2 voorsprong. De Duitse storm kwam er dan toch wat nog resulteerde in een 2-2 gelijkspel. Club had echter voor een mooie uitgangspositie gezorgd.

 

Op Olympia onderstreepten de Duitsers echter hun heerschappij. Club holde bijna voortdurend achter een ongrijpbare bal aan en de Duitsers waren baas. Club hield echter stand en was lange tijd geplaatst op uitdoelpunten. In minuut 83 vond Hannes toch nog een gaatje en spatte de blauwzwarte droom uit elkaar. Toch kon men zich verwarmen aan andermaal een mooie Europese campagne en dus met opgeheven hoofd het toneel verlaten.