Match Worn Home Shirt Ulrik Le Fevre

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Edi Krieger

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Roger Van Gool

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Rene Van der Eycken

 

 

 

 

 

Dit seizoen nam 49R Jeans het als hoofdsponsor over van Carad.

 

Happel ging in zijn eerste mercato als Clubtrainer meteen met de grove borstel door zijn selectie. Hij vond dat de klad er in zat en had het niet begrepen op enkele routiniers. Vandendaele mocht beschikken na een dispuut met Happel, hij trok naar Anderlecht. Ook Carteus, Sanders, Devrindt en Geels (ondanks de grote productiviteit van laatste twee vorig seizoen) mochten beschikken.

 

Happel haalde in de plaats een mix van jong talent en ervaring. De ervaren verdediger Jos Volders kwam over van Anderlecht, terwijl men in Denemarken talenten als Aabech en Jensen vond. Ook de jonge Rene Vandereycken en Roger Van Gool kregen een kans.

 

Happel ging voor kwaliteit ipv kwantiteit. Hij wilde werken met een relatief kleine kern, met jongens waarin hij het volledig zag zitten.

 

De nieuwkomers leken een schot in de roos want ze speelden bijna alles. Samen met het reeds aanwezige talent van Cools, Bastijns, Leekens en Lambert moesten zij het nieuwe Club gaan vormen.

Wederom was er verbetering merkbaar, maar de echte kentering kwam er nog niet, daarvoor speelde deze groep nog niet lang genoeg bij elkaar.

 

Club eindigde uiteindelijk vierde deze jaargang op ruime afstand van het dit jaar onaantastbare RWDM. Voldoende om opnieuw Europa in te mogen. Iets wat Happel uiterst belangrijk vond. Hij wilde immers een team kneden dat elk jaar om de titel kon strijden maar dat ook de Europese top kon beogen. Het resultaat daarvan werd meteen zichtbaar in het volgende seizoen.

 

Op het einde van dit seizoen werd er afscheid genomen van het legendarische stadion De Klokke in een galamatch genaamd ‘de Jubilotte’. Raoul Lambert werd in deze match gevierd omdat hij reeds 15 jaar het beste van zichzelf gaf voor blauw-zwart.

 

Club speelde deze match tegen een nationale selectie onder leiding van Raymond Goethals, einduitslag 3-3.

 

De Klokke was een stadion waar het volk in massa heel dicht bij het veld en de spelers stond waardoor er een helse sfeer werd gecreëerd voor elke tegenstander. Vele teams gingen ten onder op De Klokke, teams met meer individuele kwaliteit waren zo onder de indruk van de Brugse twaalfde man dat ze overlopen werden door de blauw-zwarte elf. Die samenhorigheid die Club zo sterk maakt, daar stond De Klokke voor.