Match Worn Home Shirt Paul Courant

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Julien Cools

 

 


 

Match Worn Away Shirt Paul Courant

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt René Vandereycken

 

 

 

 

 

De kampioenenploeg werd volledig samen gehouden en zelfs nog versterkt met Walter Meeuws en het jonge talent Jan Ceulemans.

 

Sponsor 49R Jeans ruimde plaats voor Brouwerij St Louis Gueuze.

 

Het werd al snel duidelijk dat de mot er dit jaar in zat. Was het de vermoeidheid na het slopende vorige seizoen of was de Brugse honger gestild na al die jaren van succes?

 

In de eerste ronde van Europacup I werd Club al genadeloos uitgeschakeld door het Poolse Wisla Krakau. Club was baas in de heenmatch maar verzuimde de score uit te diepen. De Polen scoorden op het eind nog tegen en zo werd het nog een krappe uitgangspositie. In Krakau hield Club met een 1-1 lang gelijke tred maar weer zat de angel in het eind van de match en gingen de Polen er nog over, 3-1 en het Brugse avontuur dit keer al afgelopen na één ronde.

 

 

 

Ook in de competitie kreeg Happel de blauw-zwarte machine niet meer op gang en startte men het seizoen bijzonder slecht met slechts drie zeges in de eerste elf matchen. De spanning tussen Happel en het bestuur leefde al een tijdje, maar door de goede resultaten werd lang alles met de mantel der liefde bedekt. Nu werd het water tussen beide partijen echter te diep en diende Happel al vroeg in het seizoen zijn ontslag in. Na vijf mooie jaren toch een afscheid in mineur voor de grootste trainer die Club ooit kende.

 

Assistent Thieu Bollen maakte het seizoen rond. Ook hij kreeg het team niet terug op de rails. Club bleef dit seizoen z’n wisselvallige zelve en eindigde uiteindelijk op een zesde plaats. Te laag voor Club, zeker na de fantastische vorige seizoenen.

 

Enkel de beker bracht nog enig soelaas maar ook daar eindigde het avontuur met een sisser. Na Waregem, Beringen, Beveren en Waterschei te hebben uitgeschakeld mocht Club in de finale tegen Beerschot de wei in. Het was de laatste kans voor Club om Europees voetbal te halen maar ook hier liep het mis. Beerschot won met 1-0 onder impuls van een beresterke Juan Lozano. Voor Club het einde van een tijdperk.