Match Worn Home Shirt Sven Vermant

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Dirk Medved

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Franky Van der Elst

 

 

 

 

Match Worn home shirt Yves Buelinckx

 

Worn in the EC II quarter final match at Chelsea FC

 

 

 

Match Worn home shirt Sven Vermant

 

Worn in the game against Standard with special sponsor KA2, only used once.

 

 

 

Match Worn Away shirt Pascal Plovie

 

Used in the EC II Quarter finals home match vs Chelsea FC.

 

 

 

Match Worn goal keeper shirt Dany Verlinden

 

Worn in the Belgian cup final vs Germinal Ekeren.

 

 

 

 

 

 

De gehoopte aanvallende versterking kwam er ook deze zomer niet. Sterker nog, Club verloor goudhaantje Daniel Amokachi aan Everton. De Nigeriaanse buffel had een ijzersterk WK gespeeld met de Super Eagles in Amerika. Everton legde met plezier 150 miljoen op tafel om de beloftevolle spits in te lijven.

 

Ook de door de mand gevallen Tomasz Dziubinski werd verkocht aan RWDM. Aan inkomende zijde noteerden we het aantrekken van Tjorven De Brul en Gert Claessens. Beiden zouden later nog meeschrijven aan enkele succesvolle blauw-zwarte pagina’s. voor de spits gokte het bestuur op de illustere Braziliaan Wiver Hernandez Da Silva. Scoorde meteen in de eerste ronde van de beker, vierde met een diepe buiging voor de kop en verdween nadien met stille trom terug in de anonimiteit.

 

Net als vorig jaar zou dit seizoen uitdraaien op een nek aan nek race met Anderlecht, met nu ook nog eens Standard dat zich in de debatten mengde. Toch zou ook dit seizoen niet het seizoen van de wederopstanding worden. Daarvoor acteerde club te wisselvallig. Thuis werden de punten te makkelijk weg gegeven met nederlagen tegen Oostende en Eendracht Aalst.

 

Doordat ook de andere toppers geregeld punten lieten zat Club halfweg nochtans nog steeds op schema. In de terugronde kreeg Club de wispelturigheid echter niet uit zijn spel. Schitterende matchen zoals de 1-6 zege in de modderpoel van Oostende met een hattrick van Yves Buelinckx en een 1-0 thuiszege tegen Anderlecht werden afgewisseld met nederlagen tegen zwarte beest Lommel en Eendracht Aalst.

 

Naar het einde toe verspeelde club stilaan de kans op de eerste plaats door drie maal op rij gelijk te spelen. Dieptepunt hierbij was een 3-3 gelijkspel thuis tegen Seraing waar club acht minuten voor tijd nog leidde met 3-0. Een hattrick van Roger Lukaku op zeven minuten tijd zorgde nog voor een begrafenissfeer op Olympia.

 

Op de slotspeeldag werd ook de tweede plaats nog verspeeld aan Standard in een onderling duel. Aurelio Vidmar, topschutter dat seizoen, maakte club in z’n eentje af.

Europees haalde Club de kwartfinale van de beker der bekerwinnaars. In de achtste finales overleefde Club nog ternauwernood de hel van het Griekse Panathinaikos. Letterlijk en figuurlijk want de Grieken maakten er een echt inferno van. De match werd stilgelegd toen tientallen vuurpijlen op de piste rond het veld werden gegooid. De Griekse voorzitter kwam met zijn pistool bijna het veld opgelopen en de Brugse staf en spelers werden onder de schilden van de politie naar binnen geescorteerd omdat de Griekse aanhang hen met alles bekogelde wat ze maar konden vinden.

 

In de kwartfinale strandde het schip aan de boorden van de Thames tegen Chelsea. Chelsea was toen nog niet de megaclub die het nu is, maar was ook toen al een Britse topploeg. Thuis werd nog met 1-0 gewonnen na een onorthodoxe kopbal (met het oor) van Verheyen. In de gietende regen werd in Londen echter kansloos verloren met 2-0 en het Europese avontuur was afgelopen.  

Toch werd het seizoen dit keer wel afgesloten met een happy ending en een prijs. Uitgerekend in het stadion van Anderlecht speelde club de bekerfinale tegen Germinal Ekeren. Club was uiteraard favoriet en maakte die rol ook meteen waar. Aan de rust stond het 2-0 na goals van Claessens en Vermant. Ekeren kwam echter terug tot 2-1 maar in het slot stelde Tjorven De Brul de bekerzege veilig met een fantastisch doelpunt. Na een slalom langs enkele tegenstanders en een eentweetje met Eijkelkamp, puntte hij het leer onder de uitgekomen Fluppe Vandewalle. Franky Van der Elst mocht zo zijn eerste beker als captain in de lucht steken.