Match Worn Home Shirt Edgaras Jankauskas

 

 

Match Worn Home Shirt Khalilou Fadiga

 

 

Match Worn Home Shirt Gert Verheyen 

  

Match Worn Home Shirt Elos Elonga Ekakia 

 


 

 

Match Worn Away Shirt Maxime Dhoore Gnimassou 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Milan Lesnjak 

 

 

 

Na twee jaar club vertrok Eric Gerets naar zijn oude liefde, PSV. Club ging het niet ver zoeken naar een nieuwe coach en gaf eeuwige assistent Rene Verheyen zijn kans.

 

Eric Gerets nam Eric Addo in zijn zog mee voor een recordsom van 200 miljoen frank. Ook scorende middenvelder Gert Claessens achtte de tijd voor het buitenland rijp, hij tekende bij het Spaanse Oviedo. Twee spitsen die niet lang geleden met de grote trom waren binnengehaald vertrokken nu door de achterdeur. Nordin Jbari naar Troyes en Elonga Ekakia naar Anderlecht. Beiden hadden de verwachtingen niet echt ingelost en lagen karakterieel ook moeilijk bij spelers en bestuur.

 

Club kocht met Jochen Janssen een nieuwe spits. Het jaar voordien had hij verrassend veel gescoord voor Westerlo. Ook Sandy Martens kwam van AA Gent en bij STVV vond men een jonge middenvelder, Englebert. Philippe Clement kwam over van Coventry City. Last but not least was er de terugkeer van monument Van de Walle.

 

Tijdens de winterstop zou ook Jankauskas club nog verlaten voor het Spaanse Real Sociedad. Jankauskas begon als een komeet bij club, maar viel toen voor lange tijd stil en zou dat niveau uit zijn beginmaanden nooit echt terugvinden.

Dit werd het seizoen van de wanhoop, het seizoen ook waarin de oude Brugse waarden van kameraadschap getest werden. Met Franky Van der Elst was er een natuurlijke leider vertrokken uit de kleedkamer. Iemand waar iedereen naar opkeek. Nu had men met Verheyen, Verlinden en Borkelmans nog wel leiders maar toch was er iets veranderd. Karakters als Anic en Fadiga maakten het te bont waarna Verheyen zelf ‘naar boven’ trok om het bestuur in te lichten. Anic werd bevonden als schuldige, hij werd verbannen naar de B-kern en zou maar vier matchen spelen. Fadiga vond gratie en mocht aanblijven.

 

Het voorval maakt alleen duidelijk dat Rene Verheyen zijn kleedkamer niet echt in de hand had. Blijkbaar ligt het niet zo eenvoudig als je jaren iemand als assistent had om die dan plots als eindverantwoordelijke te zien en te accepteren.

 

Het werd dan ook een rampseizoen. Club werd in de 1/32e ronde uitgeschakeld door Hapoel Haifa en in de beker in de 1/16e finales door Lokeren.

 

In de competitie hield club nog een tijdje gelijke tred, maar was een dikke maat te klein voor een herboren Anderlecht, dat met ruime voorsprong kampioen werd, na vier jaar buiten de top twee te zijn gevallen.

 

Tijdens de winterstop werd nog een nieuwe spits gevonden bij het Peruaanse Sporting Cristal, Andres Mendoza. In zijn debuutmatch scoorde hij meteen tegen Eendracht Aalst toen hij mocht invallen. In de sneeuw mocht hij van de middenlijn vertrekken, liet alles en iedereen achter zich en scoorde. Jan Breydel maakte kennis met de eeuwige glimlach van zotten Dré.

Op het einde van het seizoen raakte bekend dat het contract van good old Vital Borkelmans niet meer werd verlengd. Hij zou naar AA Gent trekken. In de laatste thuismatch tegen Lommel werd met een klinkende zege afscheid genomen. Vital liep zijn laatste ereronde met de tranen in de ogen. Weer verliet een monument het Brugse nest.

 

Naar het einde van het seizoen werd duidelijk dat Trond Sollied, coach van AA Gent volgend seizoen coach van Club zou worden. Rene Verheyen mocht het seizoen volmaken maar wist toen al dat hij daarna terug assistent zou worden.

 

Nzelo Lembi werd beloond voor zijn sterke seizoen in de clubdefensie met de uitreiking van de Ebbenhouten schoen.