Match Worn Home Shirt Andrés Mendoza Azevedo

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Josip Šimić

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt José Geraldo Silva Filho Duarte

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Uefa Cup Shirt Andrés Mendoza Azevedo

 

 

 

 

 

Match Worn Uefa Cup Shirt Rune Lange

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Nastja Ceh

 

              Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Tjorven De Brul

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Peter Van der Heyden

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Philippe Clement

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt José Geraldo Silva Filho Duarte

 

Worn in a Belgian first division game

 

 

 

 

 

Bench Worn Shirt Andrés Mendoza Azevedo

 

Special 'We have the greatest fans' print, used in the Belgian first division home game against

 

                     Lommel SK (3-1)

 

 

 

 

Het Brugse bestuur had vertrouwen geput uit het vorige seizoen en wist dat er niet veel meer nodig was om prijzen te halen. Sven Vermant vertrok naar Schalke 04 en werd dus ook enkel vervangen door de Sloveense spelmaker Nastja Ceh.

 

Club was nog steeds een hecht blok, al was het niet meer zo superieur als vorig seizoen. Anderlecht zat echter ook in hun post CL periode en waren zoekende naar een nieuwe succesformule. Hierdoor kon ook Racing Genk met een met de ogen dicht scorende Wesley Sonck zich terug in de top nestelen.

Club verloor aanzienlijk vaker dan in het vorige seizoen. In de terugronde werd door een penalty van Timmy Simons Anderlecht eindelijk nog eens geklopt in een classico. Dit zou het moraal toch een heel stuk opveizelen. Club zat toen perfect op schema voor de landstitel.

 

Maar oh ironie, andermaal zou het volledig fout gaan op de voorlaatste speeldag. Op bezoek bij Sint Truiden werd club met zware 5-3 cijfers weggespeeld. Racing Genk nam het cadeau met de glimlach aan en werd voor de tweede keer in haar geschiedenis landskampioen.

 

Club kreeg nog wel een ultieme mogelijkheid op eerherstel door een bekerfinale tegen Moeskroen. Het werd de finale van Andres Mendoza. El Condor scoorde drie keer in de finale en won zo de beker voor club. Aan Moeskroense zijde werd gescoord door de jonge Blondel, die later nog jaren bij club zou belanden. De bekerzege was ook voor een stuk te danken aan de jonge Josip Simic. In de competitie was hij veeleer bankzitter, maar in de beker kreeg hij zijn kans en scoorde hij acht keer.

 

Domper op de vreugde was de blessure van Philippe Clement die daardoor het WK in Japan en Zuid Korea aan zich zag voorbij gaan. Clement nam de beker met dubbele gevoelens en met tranen in de ogen in ontvangst.

De bekerwinst zorgde er wel voor dat de fans weer even gesust werden na weer een seizoen waarin ze de titel op een haar misliepen.

 

Europees voltrok zich een rampscenario. Akranes, Nicosia en SCKA Kyiv werden met zware cijfers weggespeeld. Toen kwam het grote Lyon op bezoek. Ook zij werden met 4-1 van de mat gespeeld. De Bruges fans wisten niet wat ze zagen en bouwden een feestje. Vol vertrouwen volgden ze Club ook mee naar Lyon, waar de Braziliaanse international Sonny Andersson er al snel 2-0 van maakte. Daar leek het ook bij te blijven, tot Sollied in de blessuretijd een wissel deed om tijd te rekken. Hij bracht de onervaren José Duarte voor Andres Mendoza. In de 93e minuut kreeg Duarte de bal aan de rechthoek van Lyon. In plaats van tijd te winnen besloot de Braziliaan om zijn kans te gaan, zijn poging ging verloren en er volgde onmiddellijk een dodelijke counter van Lyon over Eric Carriere die opnieuw Andersson vond en het stond 3-0. Uitschakeling een feit enkele seconden voor affluiten. Voor mij persoonlijk nog steeds een van de naarste herinneringen uit mijn supportersloopbaan.

 

Timmy Simons wierp zich op als de natuurlijke opvolger van Franky Van der Elst en won oververdiend de gouden schoen.