Match Worn Home Shirt Boško Balaban

 

Worn in a Belgian First Division League match

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Nastja Ceh

 

              Worn in a Belgian First Division League match

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt David Rozehnal

 

Worn in the UCL away game at AC Milan (0-1)

 

 

 

 

Match Worn Shirt Gert Verheyen

 

Worn in the UCL Qualifiers against Borussia Dortmund

 

 

 

Match Worn Away Shirt Nastja Ceh

 

              Worn in a Belgian First Division league match

 

 

 

Match Worn Away Shirt Andrés Mendoza Azevedo

 

Worn in a Belgian First Division league match

 

 

 

Match Worn Away Shirt Peter Van der Heyden

 

Worn in a Belgian First Division league match

 

 

 

 

Match Issued Away Shirt  Josip Šimić

 

Issued for the UCL home game against AC Milan (0-1)

 

 

 

 

Match Issued Away Shirt Marek Spilar

 

Issued for the UCL home game against AC Milan (0-1)

 

 

 

 

Match Worn Shirt David Rozehnal

 

With Special Print ‘Dany 4 Ever’ used in the last game of Dany Verlinden’s playing career on                                10.03.2004 against Lierse SK (3-0)

 

 

 

Bench Worn Home Shirt Tim Smolders

 

With Special Print ‘Dany 4 Ever’ used in the last game of Dany Verlinden’s playing career on                                10.03.2004 against Lierse SK (3-0)

 

 

 

Match Issued Goal Keeper Shirt Stijn Stijnen

 

Issued for the Uefa Cup games against Debrecen and Girondins Bordeaux

 

 

 

 

 

 

De onder Sollied overbodig geworden verdedigers De Brul en Lesnjak werden verkocht. Ook de Sloveense keeper Nemec werd van de hand gedaan. Aangezien men Stijn Stijnen nog niet rijp achtte voor het grote werk zocht de Club een ervaren doelman naast Verlinden, dit werd de Kroaat Tomislav Butina, kunstliefhebber en verliefd geworden op de stad Brugge.

 

In de verdediging kwam Tsjechisch jeugdinternational David Rozehnal de rangen versterken, net als de captain van Rode Ster Belgrado, Ivan Gvozdenovic.

Het seizoen begon met een absolute kraker. Club moest slechts één voorronde overleven om zich te plaatsen voor de CL, maar lootte met Borussia Dortmund wel een topploeg met spelers als Amoroso, Rosicky, Koller en Ewerthon.

 

In de heenmatch in Jan Breydel werd Dortmund in de eerste helft van het kastje naar de muur gespeeld. Onder impuls van een ijzersterk duo Stoica-Ceh werd een 2-0 voorsprong bij elkaar gevoetbald. Het voetbal dat club in die eerste helft ontwikkelde was echt af. Na rust werd onbewust een beetje ingezakt en Amoroso lukte de aansluitingstreffer op een diefje.

 

Club dus met een voorsprong, zij het een zeer krappe, naar het gigantische Westfallenstadion. Sollied besliste om net in deze match Tomi Butina te laten debuteren. In de derde minuut was zijn allereerste balcontact meteen een sisser. Hij liet een terugspeelbal knullig uit zijn voeten halen door Amoroso. De goeie uitgangspositie was meteen verdwenen. Club moest dus gaan scoren en slaagde daar ook in. Verheyen zorgde voor het betere sloop- en breekwerk in de Dortmund-muur en Mendoza vond het gaatje. Vier minuten voor tijd kon Ewerthon evenwel de winning goal maken. Een zware domper voor Club, maar dit Club was mentaal zo sterk dat ze zich meteen over zulke tegenslag konden zetten. De verlengingen brachten geen winnaar. Club kwam nog goed weg dat het geen penalty tegen kreeg na hands van De Cock, maar penalty’s zouden beslissen. Daarin werd Butina de absolute held met twee gestopte strafschoppen. Mendoza knalde de winner binnen. Club opnieuw naar de Champions League!

Sportief en financieel was de Champions League een godsgeschenk, al kostte het deze keer wel punten. Club kwam in een poule terecht met AC Milan, Ajax en Celta Vigo. Club opende met een 1-1 gelijkspel tegen Celta Vigo. Celta zou dat seizoen tegen de degradatie vechten in La Liga, maar het technisch vernuft in dat team was zo groot dat een gelijkspel het hoogst haalbare was. Dan werd er verloren met 2-0 op Ajax. Wesley Sonck was de killer van dienst. Er moesten dus dringend punten gehaald worden. Met een uitmatch op Milan voor de boeg, geen sinecure. Toch lukte het, Milan speelde Club 90 minuten weg, Dany Verlinden frustreerde net als in 1991 Milan met tal van wereldsaves. Voor de tweede keer zou hij de nul houden in San Siro. Gvozdenovic stuurde Mendoza in het straatje en die knalde buitenkant links de bal heerlijk in de bovenhoek. Milan bleef drukken maar Verlinden stond pal. Saeterness miste nog de 0-2 in het slot. Het wonder was geschied.

 

Vier dagen later echter ging club met 4-2 onderuit op het veld van Heusden-Zolder, een Limburgse promovendus. Dat is een beetje het verhaal van dit seizoen. Club had net de titel gepakt, zette alles op alles om uit te blinken in Europa en dat kostte punten in de competitie.

 

In de terugmatch werd met 0-1 verloren van Milan. De sterren van Milan waren uit op eerherstel en wonnen dankzij een prachtige volley van Ricardo Kakà. Club had nochtans kansen maar raakte onder meer een keer de dwarslat. Op Celta Vigo stevende club af op verlies, maar invallers Roelandts en Lange knutselen in de laatste minuut nog een gelijkmaker in elkaar.

Club ontvangt op de laatste speeldag Ajax en heeft nog steeds uitzicht op kwalificatie. Club moet dan winnen van Ajax en Milan niet verliezen van Celta Vigo. Net als in de heenmatch heeft Club een kwaaie klant aan Ajax, dat een sterke ploeg had met jongens als Sneijder, Van der Vaart, Maxwell, Heitinga en Ibrahimovic. Op de bevroren ijspiste in Jan Breydel lukte Rune Lange de 1-0 maar vlak voor rust kreeg Ajax een goedkope strafschop, omgezet door Sonck. In het slot van de match vond Bengt Saeterness nog een gaatje, hij plofte het leer onder doelman Lobont en bracht heel Brugge in complete extase. Jammer dat de medewerking uit Milaan er niet kwam. Milan was reeds geplaatst en speelde met een compleet B-elftal. Celta won en plaatste zich samen met Milan. Club moest weer een keer naar de Uefacup.

 

Daarin werd het Hongaarse Debrecen nipt verslagen en zou het schip stranden tegen Girondins Bordeaux.

 

Door het puntenverlies dat de Champions League campagne had gekost, ging club in de winter op zoek naar versterking om in de terugronde nog een en ander recht te zetten. Drie spelers werden hierbij aangekocht. Bij Tottenham haalde men jong Belgisch talent Jonathan Blondel uit de vergeethoek. Bij GBA haalde men een technische en vinnige spits met de Braziliaan Victor Simoes de Oliveira en bij Aston Villa de Kroatische international Bosko Balaban.

Club zette nog een mooie inhaalreeks neer, maar kampioen worden zat er niet meer in, daarvoor was Anderlecht te ver weg. In het onderling duel toonde Club zich nog wel de sterkste met een goal van Lange, maar ook dat mocht dus niet baten.

 

Onderweg werd nog met 0-9 gewonnen van Bergen en werd op de slotdag afscheid genomen van Dany Verlinden. Voor deze match speelde club met speciale shirts met opdruk Dany4Ever. De 40-jarige doelman kon zich geen mooier afscheid wensen, aangezien het net tegen Lierse was, de enige andere club in zijn carriere buiten Club Brugge. Club won met 3-0 en Dany ging op de schouders van de spelers voor een laatste ereronde.

 

In het Koning Boudewijnstadion werd dit mooie seizoen nog feestelijk afgesloten met een nieuwe bekerwinst. In een onderhoudende finale werden de Afrikaanse dribbelaars van Beveren met 4-2 verslagen. Weer een cup bij op het Brugse palmares.