Match Worn Home Shirt Nabil Dirar

 

Worn in the Europa League home game against Toulouse (1-0)

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Ryan Donk

 

Worn in the Europa League away game at Partizan Belgrado (2-4)

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Philippe Clement

 

Worn in the Copa Sterchele game against Beerschot (2-1).  Clement scored a goal in this game.

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Joseph Akpala

 

With special print 'Our goal a better World' used in the home game against Cercle (2-1)

 

 

 

Match Worn Home Shirt Nabil Dirar

 

                    With special print 'Our goal a better World' used in the home game against Cercle (2-1)

 

 

 

 

 

Adrie Koster werd binnengehaald als de nieuwe Messias. De Zeeuw stond bekend als een coach die altijd uitging van eigen sterkte, koos voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal en had ervaring met jongeren door met de jeugd van Ajax te werken.

 

Ook deze zomer werd de kern weer grondig gerestyled. Ciman en Evens werden met een onvoldoende doorgestuurd. In hun plaats kwamen Ryan Donk en Carl Hoefkens uit Engeland. De hooggetalenteerde maar te vaak geblesseerde Elrio Van Heerden werd verkast naar Blackburn Rovers. Ook in het aanvallende compartiment werd gespeurd naar versterking. Bij Duisburg wilde men de Duitse spits Wagner halen, toen dat plannetje niet doorging plukte men dan maar diens spitsbroeder, de Kameroener Dorge Kouemaha, weg. Ook Ivan Perisic die door Roeselare van Sochaux was geleend kwam de rangen versterken.

Toen Kruska al snel op de bank verzeilde koos die eieren voor zijn geld en trok meteen na een half seizoen terug naar Duitsland. Koen Daerden werd verlost uit zijn lijden door Standard en ook ouwe getrouwe Philippe Clement trok op het laatste ogenblik nog richting Antwerpen, naar GBA.

 

In de winterstop werden bij het failliete Moeskroen nog twee gratis spelers gehaald. De talentvolle Maxime Lestienne en verdediger Daan Van Gijseghem.

 

Club onder Koster begon het seizoen met fris en aanvallend voetbal. Een hele verademing na het krampachtige voetbal van de vorige seizoenen. Koster oogstte dan ook niets dan lof in de media en werd enorm populair bij de fans. Toch was zijn voordeel ook meteen zijn nadeel. Koster ging zo uit van de aanval dat de verdediging al eens werd verwaarloosd. Ook de onervarenheid van de jeugdige kern speelde Club parten. Zo werd er al eens snel een nodeloze rode kaart gepakt of vergat men een match dood te maken in al het jeugdige enthousiasme.

Toch zag je de supporters weer met plezier naar Jan Breydel trekken. Er viel terug wat te beleven en Club had terug die heerlijke bluf waar ze in de vorige decennia zo ver mee kwamen. Op speeldag negen kwam Anderlecht op bezoek en de bezoekers werden met een niet eens overdreven 4-2 score compleet van de mat gespeeld. Club herleefde, zeker toen ook de speeldag daarna werd afgerekend met AA Gent, dat de laatste jaren pretendeerde het gat met Club te hebben gedicht.

 

Vargas dartelde terug na zijn blessure, Perisic bleek een onmiddellijke meerwaarde en Dorge Kouemaha was een ontdekking van formaat. Ook Dirar en Odjidja krikten hun niveau elke week verder op waardoor Club bij momenten vooral aanvallend een machine leek die fantastisch voetbal op de mat toverden.

 

Toch botste club ook nu weer op hun beperkingen. Blessures en rode kaarten waren een aanleiding, anderzijds ook de nonchalance die duidelijk samen ging met de jeugdige leeftijd van de kern. Ryan Donk bijvoorbeeld bulkte duidelijk van het talent maar elke week ging het licht wel eens eventjes uit.

Club begon slecht aan de Playoffs die voor het eerst werden ingevoerd, met een gelijkspel tegen STVV in Brugge. Hiervan werd nooit helemaal hersteld waardoor de Playoffs met ups en downs verliepen. Toch kon men in Gent in een rechtstreeks duel het Champions League ticket dat aan de tweede plaats hing veilig stellen. Het verliep echter helemaal anders. Club werd met 6-2 vernederd en eindigde zo opnieuw derde. Leuk voetbal, hoge amusementswaarde, maar het resultaat was wederom hetzelfde.

 

Ook in de beker was Club op dat zelfde Gent gestoten. Europees was het wel een mooie campagne dit keer met een verdiende overwintering. Na een penaltythriller tegen het Poolse Lech Poznan baande Club zich een weg naar de Europa League. Daarin plaatste het zich in een poule met Donetsk, Partizan en Toulouse. Daarna won het nog thuis van het grote Valencia met toppers als David Silva, David Villa, Juan Mata en Joaquin. In Valencia werd met 1-0 verloren waardoor verlengingen het pleit moesten beslechten. Een moegestreden club onderging in die verlengingen de wet van de sterkste en moest alsnog de duimen leggen.