Match Worn home Shirt Joseph Akpala

 

With golden bull print which is only worn by the topscorer of the Jupiler Pro League

 

                    Worn in the Jupiler Pro League home game against Dender (1-1)

 

 

 

Match Worn Home Shirt Ronald Alejandro Vargas

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game  

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt  Salou Ibrahim

 

              Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Laurent Ciman

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Joseph Akpala

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Karel Geraerts

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

 

Match Worn third Shirt Jeroen Simaeys

 

Special Chocolate brown edition to celebrate the anniversary of sponsor Puma King.

                    Only used once during the Brugse Metten against Lille OSC

 

 

 

Match Worn Goalkeeper Shirt Stijn Stijnen

 

Worn in a Belgian Jupiler Pro League game

 

 

 

 

 

 

Na het verlies van Sterchele besliste Club om het nummer 23 nooit meer toe te kennen aan een speler. Het verlies van de mens Sterchele zinderde die zomer nog lang na, maar de spits Sterchele diende uiteraard wel vervangen te worden. Hiervoor trok Luc Devroe net als het jaar daarvoor de beurs open om de topschutter van België aan te werven, Joseph Akpala van Sporting Charleroi. Daarnaast was ook het gebrek aan creativiteit de Brugse top niet ontgaan. Hiervoor werd Nabil Dirar van Westerlo gehaald en een nobele onbekende uit Venezuela, Ronald Vargas.

 

Enkele oudgedienden zoals Vermant, Englebert, Maertens en Valgaeren stopten of werden verkocht, dus moest het bestuur nog uitkijken voor andere versterkingen. Deze werden gevonden in Bernt Evens, Laurent Ciman en de jonge Amerikaan Jared Jeffrey. Glenn Verbauwhede werd een jaartje uitgeleend en Geert De Vlieger werd tweede doelman.

Nog voor het seizoen werd die onbekende Vargas plots wereldbekend doordat hij uitblonk met een goal en assist in een interland tegen Brazilië. Hertha bood Club prompt vijf miljoen nog voor de Venezolaan een minuut had gespeeld voor Club. Het bestuur weigerde het bod zonder meer.

 

Club begon niet slecht maar ook niet top aan het seizoen, daarvoor moest het nog steeds teveel zijn meerdere erkennen in de topmatchen met 3-0 verlies tegen Gent en 1-4 tegen Standard. Het spitsenduo Sonck-Akpala wist het best goed met elkaar te vinden en scoorde vrij vlotjes. Alleen achterin rammelde het dat het een lieve lust was. Ciman begon aarzelend aan het seizoen en werd al gauw op de korrel genomen door het publiek omwille van zijn nonchalance en flaters. Ook Evens was geen schot in de roos. Bovendien kwam de verdediging al te vaak onder druk door het ontbreken van een echte defensieve middenvelder in de kern. De defensie bleef het hele seizoen lang een teer punt. Op Moeskroen (5-1) en Zulte Waregem (3-1) verloor club met het schaamrood op de wangen.

In de winterstop probeerde men alvast het middenveldprobleem aan te pakken door twee spelers uit Duitsland te halen. Marc-André Kruska kwam van Borussia Dortmund, Vadis Odjidja als groot talent van Hamburg SV. Op korte termijn gaf dit echter niet veel beterschap want Club bleef de toppers verliezen. Tegen Genk, Anderlecht, Standard en Gent ging Club elke keer de boot in. Vooral de 1-4 thuis tegen Gent deed pijn aan de ogen bij elke Clubfan.

 

Het was duidelijk dat Club een veelbelovende kern had met potentiele toppers als Vadis, Dirar, Vargas,…maar een geheel van dit talent smeden kon Jacky Matthijssen niet, mede door het onevenwicht in deze kern. In de loop van de terugronde werd duidelijk dat Matthijssen na het seizoen moest gaan. Matthijssen was zichtbaar ontgoocheld, maar maakte er toch een erezaak van om Club op de derde plaats te doen eindigen en zo een Europees ticket te verzilveren. Zo kreeg Jacky toch nog een beetje een eervol afscheid na een al bij al toch niet zo geslaagde doortocht in de Breydelstad.

Ook in de beker gooide Club wederom geen hoge ogen, in de achtste finales ging club onderuit tegen Roeselare na een goal van Perisic. Europees eindigde men vierde in een poule met Valencia, Rosenborg, St Etienne en Kopenhagen. Club speelde eerst drie keer gelijk, waaronder in Valencia en had op de laatste speeldag genoeg aan een punt tegen Kopenhagen om zich te plaatsen. De laatste match werd echter verloren met 0-1 en het Europese avontuur zat erop