Match Worn Home Shirt Jan Ceulemans

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Jan Johnsen Sørensen

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Luc Vanwalleghem

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Fons Bastijns

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Walter Meeuws

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Zoran Filipovic

 

Worn in the Uefa Cup game against FC Basel

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jacky Debougnoux

 

Worn in the Uefa Cup game against FC Basel

 

 

 

Match Worn Goalkeeper Shirt Philippe Van de Walle

 

 

 

 

Match Worn Training Jacket

 

 

 

 

 

 

In de zomer had België zich geplaatst voor de finale van EK in Rome. Deze werd echter verloren van West-Duitsland. Voor Brugse internationals Meeuws, Ceulemans en Vandereycken werd het dus een drukke zomer met weinig rust.

 

Phillipe Vandewalle kwam over van Charleroi en in Joegoslavie werd spits Zoran Filipovic aangetrokken om het verlies van Lambert mee op te vangen.

 

Voor het overige bleef de kampioenenploeg grotendeels behouden.

 

Al snel werd echter duidelijk dat de tactische organisatie van Grijzenhout aan het wankelen ging. In de Europacup I werd Club wederom meteen uitgeschakeld na een zware nederlaag bij het Zwitserse Basel.

 

In de competitie begon Club enorm wisselvallig. Mooie overwinningen werden afgewisseld met onverwachte nederlagen. Grijzenhout veranderde elke week van opstelling wat de continuiteit niet ten goede kwam.

 

Het bestuur zag het rampscenario van twee jaar geleden terug opdoemen en Grijzenhout werd al snel ontslagen. Eerst werd hij vervangen door Raymond Mertens, iets later door Gilbert Gress.

 

Gress was een trainer die vooral het fysieke werk niet schuwde wat niet altijd in goede aarde viel bij zijn spelers.

 

Veel beterschap viel er onder zijn leiding hoegenaamd niet te noteren. De organisatie van vorig jaar stond al een tijd niet meer op punt en voorin kon Ceulemans zijn boerenjaar niet bevestigen na die lange zomer op het EK. Spitsbroeder Filipovic zakte ook min of meer door de mand waardoor het een lang en moeilijk seizoen werd.

 

In de beker werd Club met zware 6-2 cijfers uitgeschakeld door Waterschei en in de competitie kon het zich slechts op de laatste speeldag verzekeren van de zesde plaats. Doordat België volgend seizoen uitzonderlijk zes teams in Europa mocht afvaardigen was die zesde plaats onverhoopt toch nog voldoende voor Europees voetbal. Niettemin was het een grijs seizoen voor Club om snel te vergeten.