Match Worn Home Shirt Frank Farina

 

 

 

Match Worn Home Shirt Dennis Van Wijck

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Franky Van der Elst

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Frank Farina

 

 

 

Match Worn Away Shirt Alex Querter

 

 

 

 

Match Worn Third Shirt Dimitri M’Buyu

 

 

 

 

 

Dany Verlinden kwam over van Lierse. Ook Dimitri Mbuyu en Alain Bettagno kwamen de rangen versterken. In Australië vond men twee onbekende talenten, Vlado Bozinovski en Frank Farina.

 

Birger Jensen maakte de omgekeerde stap richting Lier. Leo Vanderelst, Hugo Broos en ook Ronny Rosenthal vertrokken bij Club.

 

Het boerenjaar van 1988 werd tijdens deze jaargang nooit bevestigd. Spelers waren uit vorm, de Club ging gebogen onder een regen van blessures.

 

 

 

 

Deze factoren maakte dat het een jaar van aanklampen werd. Een jaar waarin er moest geknokt worden om Europees voetbal te halen. Club lag in balans voor de vierde plaats die recht gaf op het laatste Europese ticket. Daarvoor moest er wel gewonnen worden op de laatste speeldag van RWDM dat knokte tegen degradatie. Degryse bracht Club snel op 1-0 maar RWDM sloeg terug en kwam zelfs op 1-2 voorsprong. Pas na 77 minuten bracht Ceulemans Club op 2-2 maar er was winst nodig. Frank Farina scoorde drie minuten later het verlossende doelpunt. Zo leek het althans want opnieuw scoorde RWDM nog tegen. In de 88e minuut maakte Beyens dan toch de winnende goal die zorgde voor het Europese ticket.

 

RWDM, getraind door ex-Clubspeler Hugo Broos zakte op zijn beurt naar tweede klasse.

 

Ook in Europa liet Club geen onuitwisbare indruk. Het Deense Brondby werd nog nipt verslagen. Ook thuis tegen Monaco ging het met een 1-0 zege nog goed, maar in het Prinsendom liep Club tegen een zware 6-1 nederlaag aan.

 

In de beker tenslotte ging Club onderuit in de kwartfinale tegen Anderlecht.

 

Zo werd het toch een beetje het jaar te veel voor Houwaert. Toch mag de Nederlander terugblikken op een succesrijke periode bij Club waarin Club aardig voetbal toonde en er altijd wel wat te beleven viel op Olympia. Henk Houwaert heeft dan ook terecht zijn plaatsje in de blauwzwarte geschiedenisboeken.