Match Worn Home Shirt Willy Wellens

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jan Johnsen Sørensen

 

 

 


Match Worn Away Shirt Ron Spelbos

 

 

 

 

 

Dit Club had duidelijk nood aan een sterke hand, dus werd de Duitser Georg Kessler aangetrokken als nieuwe coach. Hij stond immers bekend om zijn ijzeren discipline en had een palmares waarmee hij het respect van spelers en bestuur afdwong.

 

Sponsor St Louis Gueuze werd vervangen door een ander biermerk: Bacchus

 

Uit Alkmaar had Kessler Ron Spelbos meegenomen. Van de buren van Cercle kwam Alex Querter.

 

Bekende namen als Volders en Maes verlieten Club in de zomer. Gilles Van Binst was al snel genoodzaakt zijn carriere te beëindigen.

 

Kessler beloofde om Club terug op de kaart te zetten en hij hield woord. Hij parkeerde Club op een vijfde plaats. Geen uitzonderlijk resultaat maar een opluchting na het mentaal slopende jaar vol degradatiezorgen. Die vijfde plaats was echter net te weinig voor Europees voetbal.

 

Club had zich echter geplaatst voor de finale van de Belgische beker tegen SK Beveren en had dus nog een uitgelezen kans om alsnog dat Europese ticket te veroveren.

Beveren met een magistrale Heinz Schonberger was echter te sterk. Club sloot het seizoen dusdoende af zonder prijs en zonder Europees voetbal. Toch was men in blauwzwarte kringen al bij al tevreden want de eerste stap naar het herstel was duidelijk gezet.

 

Jan Sörensen vertrok nog tijdens het seizoen naar Twente nadat hij meermaals was gebotst met Kessler. Sörensen had het duidelijk niet zo begrepen op de discipline van de Duitser en dat werd hem na enkele aanvaringen fataal. Het bestuur werd voor de keuze gesteld en bevestigde het vertrouwen in de coach.