Match Worn Home Shirt Willy Wellens

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Antoni Szymanowski

 

                    Worn in the friendly match against Benfica

 

 

 

Match Worn Home Shirt Luc Vanwalleghem

 

                    Worn in the friendly match against Benfica

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Paul Courant

 

 

 

 

 

 

Ook het bestuur wilde snel komaf maken met het slechte vorige seizoen en de samenwerking met trainer Gress werd beëindigd.

 

Spitz Kohn werd de nieuwe coach en hij stond meteen voor een aartsmoeilijke opdracht. Club moest immers aan een nieuw team bouwen na het vertrek van tal van sterkhouders. Filipovic, Courant, Meeuws, Vandereycken en Leekens verlieten Club in de zomer.

 

Club kocht bijne een volledig nieuwe ploeg in diezelfde zomer. Willy Wellens, Tjapko Teuben, Walter Ceulemans, Gilles Van Binst, Guy Dardenne, Anton Ondrus, Antoni Szymanovski, Petter Nilsson en Paul Op de Beeck kwamen Club versterken, de ene al wat bekender dan de andere. Verder was er ook de terugkeer naar het oude nest van Daniel De Cubber.

 

Europees werd het alweer niets. In de eerste rond van de uefabeker verloor Club tweemaal kansloos van Spartak Moskou, het Europese avontuur zat er dus al op nog voor het goed begonnen was.

 

Het klasseverschil was nu van die aard dat wel duidelijk was dat de gouden jaren achter de rug waren en dat Club niet langer bij de elite van Europa behoorde.

 

Kohn had veel moeilijkheden om van al deze nieuwe spelers een team te smeden. Na de Europese uitschakeling pakte hij maar vijf punten op tien matchen. Een 5-0 nederlaag tegen Anderlecht was er te veel aan. Kohn werd in oktober ontslagen en opgevolgd door Rik Coppens, levende legende van Beerschot.

 

Coppens was echter nog te veel voetballer en mengde zich graag onder de spelers. Ook op training trapte hij geregeld een balletje mee. Club had op dit ogenblik echter nood aan een leidende hand gezien de situatie waarin men zich bevondt. Coppens deed amper beter dan Kohn en pakte 13 op 34 waardoor Club in de degradatiezone terecht kwam.

 

Om de degradatie te vermijden greep het bestuur nog een keer in en ook Coppens werd aan de deur gezet. Hulptrainer Raymond Mertens kreeg de zware taak om de meubelen te redden.

 

Op de allerlaatste speeldag ontving Club thuis RWDM in een volgepakt Olympia. Club lag in balans met Beringen voor degradatie en was afhankelijk van het resultaat van Beringen. Club won thuis met een deugddoende 5-0 zege. Het was echter wachten op de uitslag van Beringen-Gent. Toen de eindstand 1-2 door de speakers galmde vielen supporters al huilend in elkaars armen. Club had de degradatie ter nauwernood kunnen vermijden. Het werd een donker en zenuwslopend seizoen met toch nog een happy ending.