Match Worn Home Shirt Rene Verheyen

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Stefan Vereycken

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Gino Maes

 

Worn in the first leg against Nottingham Forrest with special 'St Louis' print on the chest                     

 

 

 

 

 

Na de ijzeren hand van Kessler opteerde het bestuur nu opnieuw voor de lossere aanpak met het aantrekken van Henk Houwaert als nieuwe coach. Dit werd niet door alle spelers op gejuich onthaald.

 

Houwaert was ook al speler geweest bij Club en een echte adept van het Happel voetbal. Veel Hollandse bluf en aanvallen maar.

 

Houwaert kon rekenen op een professionele groep met een fantastische mentaliteit. De angst dat de discipline na Kessler dus weer zou verdwijnen bleek ongegrond.

 

Leo en Franky Van der Elst waren de rangen komen versterken. Gino Maes keerde terug naar Club en ook Stefan Vereycken werd aangetrokken. In Senegal vond men twee aanwinsten in Mamadou Tew en Antoine Coly.

 

Club wilde dit seizoen opnieuw een gooi doen naar het kampioenschap maar Anderlecht was dit jaar onaantastbaar en werd kampioen met ruime voorsprong. Club eindigde tweede wat weer een verbetering was vergeleken met het laatste jaar.  Ondanks de hegemonie van Anderlecht stak Jan Ceulemans er als speler opnieuw bovenuit, hij won zijn tweede gouden schoen.

 

In de eerste ronde van de Uefa beker versloeg Club het Engelse Nottingham Forrest. Iets waar nu niemand meer van opkijkt ware het niet dat Forrest toen absolute top in Europa was. Club kraakte niet tegen het Engelse geweld en hield een mooie 0-0 op het bord op Engelse bodem.

 

Thuis bleef de match wederom lang gesloten en werd er op verlengingen afgestevend tot Marc Degryse 1 minuut voor tijd de winning goal scoorde. Club kwalificeerde zich nog voor het eerst in jaren nog eens voor een tweede ronde. De loting was hen niet gunstig gezind want met Tottenham Hotspurs kwam er opnieuw een Engelse ploeg uit de bokaal. Tottenham was zelfs nog sterker dan Forrest. Op Olympia konden de Spurs na een late goal een goeie 2-1 uitgangspositie verwerven. Op White Heart Lane maakten ze de klus later helemaal af, 3-0.

 

In de beker van België sneuvelde Club in de achtste finales tegen Gent.

 

Het werd opnieuw een seizoen zonder prijs voor Club, maar het werd hoe langer hoe duidelijker dat Club Brugge opnieuw een ploeg had die snel weer met successen zou gaan aanknopen.