Match Worn Home Shirt Jan Ceulemans

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Hugo Broos

 

 

 

 

 

Tijdens deze zomer werden enkele spelers aangetrokken die nog belangrijk zouden worden voor Club. Luc Beyens kwam van Tongeren, Hugo Broos van Anderlecht en René Verheyen van Lokeren. Bij Ardooie vond men in Marc Degryse een jong talent.

 

Willy Carbo was eind vorig seizoen al overgekomen van Utrecht. Hij was een nieuwe poging van het bestuur om de leemte van Lambert alsnog op te vullen.

 

Carbo bleek echter al snel een mislukking en na zeven matchen zonder goal vertrok hij alweer richting Feyenoord.

 

De jonge Degryse daarentegen bleek wel een meevaller. De amper 18-jarige aanvaller scoorde 9 keer in 20 wedstrijden in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau. Naast zijn goals vielen vooral de natuurlijke klasse en uitmuntende techniek van de kleine aanvaller op.

 

Dit jaar leek Club weer wat stabieler dan tijdens het laatste seizoen en deze keer was het wel goed voor Europees voetbal. Club eindigde derde en pakte een Uefacup ticket.

 

Georg Kessler’s contract liep af en de wegen scheidden. Herr Kessler had woord gehouden. Twee jaar terug stond blauwzwart nog op de rand van de afgrond, nu stond het terug in Europa. Kessler werd bedankt met het statuut van erelid bij Club