Match Worn Home Shirt Henk Houwaart Jr.

 

 

 

 

 

Match Worn Home Shirt Peter Creve

  

                         Worn in the game against Rapid Wien, Creve did swap his shirt with Andreas Herzog

 

 

 

 

Training shirt Alex Querter

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Jan Ceulemans

 

 

 

 

 

Match Worn Away Shirt Mamadou Tew

 

 

 

 

 

Kenneth Brylle maakte de omgekeerde weg, van Marseille naar Club. Bij Norwich City werd Dennis Van Wijck weggekocht en in Israel vond men in Ronnie Rosenthal nog een spits. Ook Peter Creve kwam de blauwzwarte familie vervoegen, hij kwam van Beveren.

 

Europees werd Club meteen uitgeschakeld na twee knotsgekke matchen tegen het Oostenrijkse Rapid Wien. In Wenen werd met 4-3 verloren. Thuis geraakte Club niet verder dan een 3-3 gelijkspel nadat Rapid een 2-0 achterstand had omgebogen in een 2-3 voorsprong. Achterin stond het in deze dubbele confrontatie duidelijk niet op punt.

 

Club begon sterk aan het seizoen met tal van overwinningen maar na verloop van tijd sloop de mot wat in de ploeg. Ongetwijfeld een reactie op de slopende zomer. Club telde op dat moment vele internationals en die waren in de zomer op het WK tot in de halve finale geraakt in Mexico waar men op Diego Maradona botste. Tijdens dat WK werden verschillende internationals ziek, er was de hitte, de jet-lag, kortom alle ingredienten om er een slopende zomer van te maken.

 

De Brugse internationals teerden in het begin nog op hun fysiek van tijdens het WK waardoor ze een voorsprong hadden op de rest, maar tijdens en na de winter ging het licht stilletjes uit.

 

Club kon die constante niet aanhouden en moest de rol bovenaan lichtjes lossen. Het eindigde uiteindelijk derde. In de beker was de achtste finale er te veel aan tegen Club Luik.

 

Toch was men bij Club er nog steeds van overtuigd dat ze in huis hadden wat nodig was om de titel te pakken, men achtte het dan ook niet nodig veel te wijzigen naar het volgende seizoen toe.